Sıkça Sorulan Sorular
Neden Osmaniye - Merkez DemirDöküm Ahmet Nalvuran Yetkili Servis
DemirDöküm Ahmet Nalvuran Yetkili servisi olarak Osmaniye ilinin Bahçe, Ceyhan, Düziçi, Hasanbeyli, İslahiye, Kadirli, Nurdağı, Osmaniye, Sumbas, Toprakkale bölgelerinde DemirDöküm marka kombi, klima, şofben, termosifon cihazlarıyla ilgili bakım ve onarım hizmetleri vermekteyiz. Siz değerli müşterilerimizin, cihazlarını uzun yıllar güvenle kullanabilmelerini sağlayabilmek için DemirDöküm cihazlarına göre uzmanlaştırılmış teknik personelimiz ile hızlı, zamanında ve kaliteli hizmet veriyoruz. Bahçe, Ceyhan, Düziçi, Hasanbeyli, İslahiye, Kadirli, Nurdağı, Osmaniye, Sumbas, Toprakkale ilçelerinde Demirdöküm cihazınız ile ilgili bakım ve onarım ihtiyacınız olduğunda; orijinal yedek parça güvencesi, kaliteli işçilik ve DemirDöküm garantisinde hizmet için Yetkili Servis'imizi tercih edin.
Kombi Nedir? Nasıl Çalışır?
Kombi konut veya iş yerlerinde ısıtma ve sıcak su konforu sağlayan cihaza denir. Doğalgaz ve oksijeni bir araya getirip meydana gelen yanma işlemi neticesinde ortaya çıkan ısı enerjisini talebe göre kalorifer sistemine veya sıcak su tesisatına aktarır.
Bacalı Kombi nedir? Hermetik Kombi Nedir?
Kombiler, atık gazı tahliye sistemine göre ikiye ayrılırlar: Bacalı tip kombiler, Hermetik tip kombiler.
Bacalı kombiler, yanma için gerekli olan havayı monte edildiği mahalden, hermetik modeller ise özel atık gaz boru donanımı sayesinde direkt dış ortamdan alan cihazlardır. Bu sebeple bacalı kombilerin monte edileceği mahaller için bazı sınırlayıcı havalandırma şartları mevcut olup, montaj ve kullanma kılavuzlarımızda bu bilgiler tüm detayları ile verilmektedir.
Ancak günümüzde bacalı kombilerin kullanımı son derece azalmış olup yaygın olarak Hermetik kombiler kullanılmaktadır. Hermetik kombiler, daha güvenli ve verimli olması sebebiyle tavsiye edilmektedir.
Yoğuşmalı kombi nedir? Konvansyonel kombilerle farkı nedir?
Kombiler, ısıtma tekniğine göre de ikiye ayrılırlar: Klasik (konvansiyonel) kombiler, Yoğuşmalı kombiler.
Kombilerde yanma işlemi sonrasında ortaya çıkan atık gaz, klasik (konvansiyonel) kombilerde bacadan direkt atılırken, yoğuşmalı kombilerde bacadan atılmadan önce yoğuşma teknolojisi kullanılarak sisteme geri kazandırılarak ilave verim elde edilir. Bu sayede yoğuşmalı kombiler klasik kombilerden daha verimlidir. Yüksek verim değerleri (%109'a varan) sayesinde daha az tüketim ve daha az atık gaz emisyonu ile çevreci olan yoğuşmalı kombiler, gelişmiş ayar özellikleriyle de konforlu ısınmayı kullanıcılara sunarlar.
Cihazlarınızın garanti süresi kaç yıldır?
DemirDöküm Kombiler T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı direktifleri doğrultusunda 2 yıl cihaz garantisine sahiptir. Klimalarda Garanti süresi 3 yıldır.
DemirDöküm Kombi ve Klimalarda garanti süresi nasıl ve ne zaman başlar ?
Demirdöküm servis teknikerinin cihaz ile ilgili gerekli ayar ve kontrolleri yapması, kullanımı hakkında bilgi vermesi ve garanti belgesini onaylaması ile garanti süresi başlamış olur.
Kombimin ilk çalıştırılması kim tarafından yapılacak, cihazı kendim çalıştırabilir miyim?
İlk çalıştırma işlemi DemirDöküm Yetkili Servisleri tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Cihazların Yetkili Servisler dışındaki şahıslar tarafından devreye alınması yasaktır. Bu durumlarda cihazlar garanti kapsamından çıkmaktadır. İlk çalıştırma işlemi için 0850 222 1 833 numaralı telefondan randevu talep edebilirsiniz.
İlk çalıştırma esnasında cihaz ile ilgili ayarlar, gaz uygunluğu, tesisat ve montaj şartnamesi uygunluğu kontrol edilir, gerekli şartlar uygunsa cihazın çalıştırması yapılır.
Demirdöküm yetkili servis tarafından çalıştırılmayan cihazlar garanti teminatı dışında kalır.
Kombimi en ekonomik nasıl kullanabilirim?
DemirDöküm kombilerde opsiyonel olarak verilmekte olan kontrol cihazları ile (oda termostatı, termostatik radyatör vanası) cihazın daha ekonomik çalışması sağlamak mümkündür. Cihazın ısıl gücünün kullanılan radyatör ısıl gücü ile uyumlu olması gerekmektedir. Cihaz ilk devreye alma işleminde ısıl güç ayarı DemirDöküm Yetkili Servisleri tarafından yapılmaktadır.
Kombiyi kısa süreliğine açıp kapatmak tasarruf sağlar mı?
Kombiyi belli zaman aralıklarıyla kısa sürelerde çalıştırmak; hem daha fazla yakıt tüketimine, hem de cihazın ömrünün azalmasına neden olabilir. Bunun yerine kombinizi; kısık ayarda sürekli çalıştırmak, daha az yakıt tüketimi sağlayacaktır.
Kombinin gaz tüketimin etkileyen faktörler nelerdir ?
DemirDöküm kombiler mekanın izolasyonu ve kullanım şartlarına göre modülasyonlu olarak çalışma özelliğine sahiptir. Bu özellik kombinin sık devreye girip çıkmasını engelleyerek yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Gaz tüketimi kombinin kullanıldığı ortamın izolasyonu, konfor sıcaklığı, dış hava koşulları ve kombi kapasitesine bağlı olarak değişkenlik arz eder.
Kombimin su basınç ayarı kaç da olmalıdır ?
Manometreden okunacak basınç değerinin 1-2 bar arasında olması gerekmektedir. Örneğin, DemirDöküm Atron kombi gibi hem analog hem dijital manometreye sahip kombilerde bu değerler kolaylıkla takip edilebilir.
Kombimin su basınç seviyesi devamlı düşüyor ne yapmalıyım ?
Cihaza iki yıl veya daha fazla süredir bakım apılmamış cihazlarda karşılaşılabilen durumdur. Demirdöküm yetkili servisi veya servis teknikeri tarafından genleşme tankının basıncı kontrol edilmelidir. Genleşme tankı basıncın düşük olması da sistem basıncının düşmesine neden olur. Bu tip durumlarda DemirDöküm Yetkili Servisleri ile iletişime geçmeniz önerilir.
Kombi arızalandığında ne yapmak gerekir?
Kombinizin arızalanması durumunda sabit hatlardan 0850 222 1 833, cep telefonunuzdan 0850 222 1 833 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak ücretsiz teknik destek alabilir ihtiyaç durumunda yetkili servis talebinde bulunabilirsiniz.
Kombide yaz konumu nedir, kış konumu nedir? Ne işe yarar?
Cihaz yaz konumundayken sadece sıcak su musluğu açıldığında çalışır ve sıcak su ihtiyacınızı karşılar. Cihaz kış konumundayken öncelik sıcak su konumu olup, sıcak su talebi sona erdiğinde kaloriferleri de ısıtmaktadır.
Sadece sıcak su kullanmak istediğimde ne yapmalıyım?
Cihazın kalorifer konumu kapatılmalı ve böylece yaz konumuna geçmesi sağlanmalıdır. Bu şekilde sadece sıcak su musluğu açıldığında cihaz devreye girer.
Geceleri kombiyi nasıl bir ayarda tutmalıyım?
Gece ortam sıcaklığı 16-17 C’nin altına düşmeyecek şekilde kombinin üzerinden ayarlanmalıdır.
Kombime neden bakım yaptırmalıyım, hangi aralıkla bakım yapılmalıdır?
Yapılan bakımdan sonra kombinizin randımanı artar, kullanım süresi uzar, doğalgaz tasarrufu sağlar, kombinizin konforlu bir şekilde uzun yıllar boyunca sizlere hizmet etmesini sağlar. Kombinize garanti süresi bitiminden sonra (İlk iki yıl bakıma ihtiyaç duyulmaz), yılda bir kez Mart ile Ağustos ayları arasında bakım yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.
Oda termostatı ne işe yarar, ne gibi avantaj sağlar?
Isıtma sistemini ayarlanan sıcaklığa ve yapılan zaman programına göre çalıştırır, sıcaklık konforu ve yakıt tasarrufu sağlar.
Uzun bir süre kombimi kullanmayacağım ne yapmalıyım? Donmaya karşı nasıl bir tedbir almalıyım?
Cihazın elektriğini ve doğal gazını açık bırakarak, kalorifer sıcaklık ayarını l en düşük sıcaklığa getirmeniz gerekir.
Eğer kış sezonu boyunca cihaz kullanılmayacak ise; 0850 222 1 833 numaralı Müşteri İletişim Merkezimiz ile temasa geçerek servis hizmeti alınmalı, cihazın içerisinde donmaya karşı önlem olarak suyunun boşaltılması ve bazı parçaların sökülmesi gerekmektedir.
Gelen servis teknikerinin Demirdöküm tarafından gönderildiğini nasıl anlayabilirim?
Evinize gelen Demirdöküm servis teknikerleri kıyafeti üzerinde Demirdöküm logosu, Demirdöküm kimlik kartı, takım çantası üzerinde Demirdöküm yazısı, servis aracında Demirdöküm logosu gibi kurumsal çizgiler vardır; bunlar anlamanıza yardımcı olacaktır.
Kombi kullanırken doğalgaz tüketiminde tasarruf etmek için nelere dikkat etmeliyim?
Yapılması Gerekenler
- Bina yalıtımının yapılması.
- Yoğuşmalı kombi kullanılması
- Doğru keşif ve doğru kapasitede cihaz ve radyatör seçiminin yapılmış olması.
- Geceleri evin ısı kaybını engellemek için kombi kapatılmadan düşük seviyede seviyede çalışması sağlanmalıdır.
Dikkat Etmeniz Gerekenler
- Cihazların bakımlarının aksatılmaması.
- Evin ısıtmaya ihtiyaç duymayan alanlarında (kullanılmayan bir oda gibi) bulunan radyatörlerin kapatılmaması.
- Evdeki radyatörlerin önüne ve üstüne, dekoratif eşyalar (mermer, ahşap kaplama, vb.) konulmamalıdır.
- Ortam sıcaklığına duyarlı oda termostatı ve termostatik vanaların kullanılması tavsiye edilir.